|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:



Foto af: Rob Hooft


Videnskabelig klassifikation for elefanter

Rige: Animalia (Dyr)
Række: Chordata (Chordater)
Overklasse: Tetrapoda (Tetrapoder)
Klasse: Mammalia (Pattedyr)
Orden: Proboscidea (Snabeldyr)
Familie: Elephantidae (Elefanter)


Slægter
Elephas(Asiatisk elefant)
Loxodonta(Afrikansk elefant)
Stegodon
Stegotetrabelodon
Deinotherium
Mammuthus(Mammuter)

Elefanter er pattedyr, der findes flere forskellige arter af elefanter i verden idag. Stamformen til elefanterne som vi kender dem hed Primelephas, den var stamform til både mammutter og de egentlige elefanter. Primelephas levede i Centralafrika under den sene miocæn (for 5 millioner år siden). Man mener den levede i skove og havde små stødtænder i underkæben.

Elefanterne inddeles i flere familier, som alle er uddøde undtagen to arter i underfamilien "egentlige elefanter".

Underfamilie: Mammutter (Mammut)
Underfamilie: Egentlige elefanter:
Art: Asiatisk elefant (Elephas maximus) - også kendt som den indiske elefant
Underart: Borneo-elefant, pygmæelefant (har levet 300.000 år alene på Borneo)
Art: Afrikansk savanneelefant (Loxodonta africana)
Art: Afrikansk skovelefant (Loxodonta cyclotis)
Den afrikanske elefant er generelt større end den asiatiske. Den afrikanke elefant har størst ører og en flad pande.

Begge arter lever i familieflokke, med en matriark, der fører an og tager beslutninger om hvor flokken skal vandre hen for at finde føde. I familieflokken færdes hunnerne og ungdyrene, mens hannerne, når de bliver kønsmodne forlader flokken og strejfer om, enten alene eller i ungkarle-grupper.

Elefanter kommunikerer ved hjælp af kropssprog og meget dybe rumlelyde, som det menneskelige øre knapt kan opfatte. Ved hjælp af lydene kan elefanterne kommunikere med hinanden over meget store afstande - flere kilometer.

Udover elefantens karakteristiske stødtænder har den også fire store kindtænder, der slides når elefanten spiser. Disse kindtænder nedslides over en periode på 10 år. Nye kindtænder er i mellemtiden vokset ud bag de gamle, som bliver skubbet ud af munden. Elefanten kan skifte kindtænder seks gange, og når det sidste sæt er udtjent, vil den dø af sult.

Begge arter har været meget truet. Det begynder at lysne i Afrika, hvor der i nogle dyreparker næsten er for mange elefanter, takket være en meget hård indsats mod krybskytter og en værnen om naturparkerne. I Østen ser det værre ud, da elefantens levesteder hurtigt forsvinder. Her er kun meget få vilde elefanter tilbage i naturen.




Mest solgte netop nu:









Asiatiske elefant
Den asiatiske elefant er et pattedyr og kaldes ofte for indisk elefant. Elefanten var engang udbredt så langt vestpå som Irak og Syrien og helt over til Den gule flod i Kina. I dag er udbredelsen begrænset til 13 Lande. Fra Indien i vest til Borneo i øst. Den samlede bestand i Asien vurderes at være på mellem 35.000 og 50.000 individer. Tidligere vurderinger går på, at der i starten af forrige århundrede var cirka 100.000 vilde elef.... læs mere fra menuen






Kategorier på sider:

Indisk elefant Asiatiske elefant Dyr Mammut Kampagnetilbud Safari Snabeldyr Elefant Flyrejser Afrikansk elefant Rejser og Ferie
 
 
 Du er her: Elefanter - Dyr Elefanter - - Hvad er Elefanter en et   









Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.